Lika nekretnine

Biskup Križić primio suradnike biskupa Bogovića povodom organizacije „Dana biskupa Bogovića“

Objavljeno: 19.01.2023

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić primio je 17. siječnja u Gospiću znanstvenike i bivše suradnike blagopokojnog biskupa dr. Mile Bogovića - prof. dr. sc. Antu Bežena, akademika Stjepana Damjanovića, mr. sc. Božidara Petrača i Milana Bešlića.

Na susretu su sudjelovali kancelar Mišel Grgurić i ekonom Nikola Turkalj.

Biskup Križić na početku susreta pozdravio je cijenjene goste i zahvalio im za suradnju koju su imali s blagopokojnim biskupom Milom Bogovićem. Kratko ih je upoznao s trenutnim stanjem u Gospićko-senjskoj biskupiji, novootvorenim samostanom klauzurnih sestara karmelićanki i Svećeničkim domom.

U ime suradnika biskupa Bogovića prvi se obratio prof. Bežen koji je zahvalio biskupu Križiću što ih je ugostio te je ukratko predstavio razlog zajedničkog susreta, a to je organiziranje „Dana biskupa Bogovića“ kroz znanstvene simpozije koji bi se održavali u određenom razdoblju.

Svaki od sugovornika dao je svoje mišljenje i prijedloge te je odlučeno da će se osnovati organizacijski odbor koji će u određenom razdoblju pripremati „Dane biskupa Bogovića“. Prvi takav događaj ostvarit će se 2024. godine o visokoj obljetnici 25 godina biskupstva i 60 godina svećeništva blagopokojnog biskupa Bogovića.

Sugovornici su zaključili da je biskup Bogović kao biskup, svećenik i znanstvenik uvelike zadužio mjesnu Crkvu i širu javnost te će mu se kroz ove susrete nastojati odati počast koju je zavrijedio.

IKA / I.B.

Novalja.coom