Lika nekretnine

ESG Akademija za otpornije i održivo gospodarstvo

Objavljeno: 08.02.2023

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora je pokrenula ESG Akademiju, edukacijsku platformu za prijenos i razmjenu znanja, iskustva, najboljih ESG praksi s ciljem stvaranja otpornijeg, održivoga gospodarstva.

U svjetlu geopolitičke, energetske i resursne krize, potreba ESG transformacije postaje sve izraženija, a nužnost prilagodbe poslovanja prema ESG načelima postaje izazov u kontekstu obveze nefinancijskog izvještavanja.

Mjesečnim radionicama, koje će se održavati u sklopu ESG akademije, cilj je na praktičan način osnažiti tvrtke u njihovim ESG procesima. Fokus radionica bit će na stjecanju konkretnih znanja i alata, proaktivnosti, sektorskom pristupu, primjerima dobre prakse te razmjeni iskustava i međusobnom povezivanju.

Prva sektorska radionica ESG akademije Industrija turizma na putu prema dekarbonizaciji i održivom poslovanju namijenjena je sektoru turizma i bit će održana 9. veljače u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu od 9 do 16 sati.

Cilj radionice je aktivno uključivanje svih dionika po pitanju onih materijalnih atributa koji ukazuju na dugoročnu održivost tvrtki u sektoru turizma.  Rad je interaktivan u manjim grupama a broj sudionika je ograničen.

Na ovoj radionici polaznici će čuti informacije o ESG standardima u kontekstu turističkog sektora, dobiti informacije vezane za regulativu, čuti korisne savjete vezane za primjenu ESG standarda, dobiti sveobuhvatan pregled uspješne primjene ESG standarda u turističkom sektoru, čuti korisne savjete o načinima upravljanja u kontekstu ESG standarda i sudjelovati u simulaciji ESG utjecaja na poslovanje tvrtke – obavještava Hrvatska gospodarska komora.

M.K.

 

Novalja.coom