Lika nekretnine

Natječajem za sadnju drveća u gradovima započelo ovogodišnje izdanje projekta Od izvora do mora

Objavljeno: 16.02.2023

OTOČAC – Objavljen je natječaj Coca-Cole, Konzuma i Jutarnjega lista pod nazivom Od izvora do mora za sadnju drveća u gradovima. Na natječaj se mogu prijaviti svi gradovi u Hrvatskoj. Uz promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada, novost je ovogodišnjega izdanja projekta sadnja drveća u urbanim sredinama radi smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida i temperature zraka.

Projekt Od izvora do mora provodit će se u nekoliko faza, a prva je započela objavom natječaja koji traje mjesec dana, do 15. ožujka.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi gradovi koji žele pošumiti određene prostore na svome području. Obveza prijavljenih gradova bit će da od 15. travnja do 31. svibnja organiziraju jednodnevnu akciju čišćenja u suradnji s mjesnim nevladinim udrugama i volonterima. Boduju se broj okupljenih volontera i količina prikupljenoga otpada, a tri najuspješnija grada podijelit će nagradni fond od 42.000 eura namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

U dogovoru s pobjednicima akcije sadnje održat će se u jesenskim mjesecima, od rujna do studenoga, nakon čega će im biti dodijeljene i posebne plakete.

M.Đ./M.K.

 

Novalja.coom