Lika nekretnine

Opirao se i rukama i nogama ...

Objavljeno: 17.02.2023

NOVALJA - Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesne ozljede na štetu nevjenčane supruge te kazneno djelo prijetnje na štetu policijskog službenika.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 54-godišnjak u utorak, 14. veljače oko 21,50 sati u Novalji, pod utjecajem alkohola, fizički napao nevjenčanu suprugu i tjelesno ju ozlijedio.
 
Naime, navedene večeri u 22,20 sati policijski službenici Policijske postaje Novalja zaprimili su dojavu žene o nasilju u obitelji odnosno da ju je verbalno i fizički napao nevjenčani suprug. Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućena je policijska ophodnja te su policijski službenici uhitili osumnjičenika i upoznali ga s razlogom uhićenja. Uhićenik se potom pokušao udaljiti s mjesta događaja, a zbog čega mu je policijski službenik izdao upozorenje da stane ili će u suprotnom nad njim biti uporabljena sredstva prisile.
 
Kako se 54-godišnjak oglušio na izdanu zapovijed, nad njim su uporabljena sredstva prisile - sredstva za vezivanje – a nakon čega nastavlja pružati aktivni otpor i odbija ući u službeno vozilo odgurujući se nogama od vozila. Iz navedenog razloga policijski službenik je primijenio i sredstva prisile - tjelesnu snagu na što se uhićenik pokušao istrgnuti iz zahvata te su obojica pali na tlo. Uslijed pada uhićenik i policijski službenik su se ozlijedili. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičenik u više navrata prijetio smrću policijskom službeniku.
 
Osumnjičeni 54-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnomu državnom odvjetništvu.

PU ličko-senjska  

 

Novalja.coom