Lika nekretnine

Održano županijsko natjecanje iz informatike za osnovne škole

Objavljeno: 19.02.2023

OTOČAC  - Osnova škola Zrinskih i Frankopana bila je domaćin županijskog natjecanja iz informatike za osnovne škole Ličko-senjske županije. Natjecanje je održano u petak. Na natjecanju su sudjelovala 24 učenika od 5. do 8. razreda i sedam mentora.

Učenici su se natjecali u kategorijama Primjena algoritama 6, Digitalne kompetencije 5 i 6 i Osnove informatike 7 i 8.

U kategoriji Primjena algoritama 6 sudjelovao je Nikola Rudelić, OŠ Gospić, mentor Tea Katnić.

U kategoriji Digitalne kompetencije 5 sudjelovalo je pet učenika OŠ Otočac i OŠ Donji Lapac, a prva tri mjesta zauzeli su učenici OŠ Otočac i to: Adrian Delač, Filip Brajković i Julija Bukovac, svi u mentorstvu Valentine Pajdaković.

U kategoriji Digitalne kompetencije 6 na natjecanju je sudjelovalo 9 učenika iz OŠ Gospić, OŠ  Donji Lapac, OŠ Novalja, OŠ Perušić i OŠ  Lovinac. Prva tri mjesta zauzeli su: Ana Balković, OŠ Novalja, mentor Dejan Tauzer;  Matej Tomljenović i Karmela Čović, OŠ Gospić, mentor Tea Katnić.

U kategoriji Osnove informatike 7 na natjecanju je sudjelovalo sedam učenika iz OŠ Donji Lapac i OŠ Perušić. Prva tri mjesta zauzeli su: Tamara Bubalo, OŠ Donji Lapac, mentor Milena Bajić; Katarina Delač, OŠ Perušić, mentor Pave Delač i Tomislav Murgić, OŠ Perušić, mentor Pave Delač.

U kategoriji Osnove informatike 8 na natjecanju su sudjelovala dva učenika iz OŠ Korenica i OŠ Donji Lapac. Noa Bureš, OŠ Korenica, mentor Andreja Aždajić zauzeo je prvo mjesto dok je drugo mjesto pripalo Branku Rašeti, OŠ Donji Lapac, mentor Milena Bajić.

V.P./M.K.

 

 

Novalja.coom