Lika nekretnine

Internetske prevare

Objavljeno: 20.02.2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri prometne nesreće. Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 60 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 28 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 18. veljače u Brinju kod 23-godišnjaka (1,30 g/kg).

U petak su policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili kaznenu prijavu od oštećenog 45-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare. Oštećeni je početkom veljače na internet oglasniku pronašao oglas za kupnju radnog stroja i stupio u kontakt s prodavateljem, te je temeljem dogovora uplatio novčani iznos.
Nakon uplate dogovorenog iznosa, nije mu isporučen radni stroj, a osoba sa kojom je dogovorio prodaju više mu se ne javlja. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom