Lika nekretnine

Očekivano mnogo prometnih, a nađe se i pokoja krađa

Objavljeno: 27.02.2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća.

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, sedam teško ozlijeđenih osoba i dvije osobe lakše ozlijeđene U prometnoj nesreći na autocesti jedna osoba smrtno je stradala.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Novalje, ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (1), Korenice (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđena su 33 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 54 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 25. veljače u Lešću kod 59-godišnjaka (1,99 g/kg).

Tijekom vikenda evidentirane su dvije teške krađe u kojima je nepoznati počinitelj. Od 22. do 25. veljače je u Lovincu počinitelj razbio prozor kolibe i ukrao sablju u vlasništvu 55-godišnjeg Gospićanina, a u petak, 24. Veljače, u Svetom Roku počinitelj je nasilno ušao u ugostiteljski objekt i ukrao novac. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnomu državnom odvjetništvu.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom