Lika nekretnine

Povećan broj vatrogasnih intervencija uslijed nevremena

Objavljeno: 27.02.2023

OTOČAC - Ovaj vikend Hrvatsku su zahvatili nepovoljni vremenski uvjeti, snijeg, kiša, jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Gotovo u svim krajevima vatrogasci su imali povećan broj intervencija, od uklanjanja s prometnica srušenih stabala i grana do izvlačenja vozila koja su zapela u prometu.

Osim navedenih tehničkih intervencija krčki vatrogasci su sa svojim specijalnim vozilom koje može izdržati i udare bure preko 170 km/h prevezli dvoje pacijenata s otoka na kopno. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, tijekom dva dana ukupno je zabilježeno preko 200 intervencija u kojima su sudjelovala 684 vatrogasca s 215 vozila.

Povećan broj intervencija zabilježen je na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske županije, Primorsko- Goranske, Ličko-senjske i Istarske županije.

Osim navedenih tehničkih intervencija proteklog vikenda bilježi se i nekoliko požara objekata gdje je u jednom požaru ozlijeđena osoba zbog udisanja dima. Skreće se pozornost i na potrebu povećanog opreza kod korištenja peći na kruta goriva te na potrebu čišćenja i održavanja dimovodnih kanala -priopćava Hrvatska vatrogasna zajednica.

 

A.Č./M.K.

 

Novalja.coom