Lika nekretnine

Digitalna priča - poboljšajte sliku koju vaši klijenti imaju o vama

Objavljeno: 07.04.2023

OTOČAC - Kvalitetna fotografija je ključan element u pripremi Google oglasa i promotivne kampanje kroz različite promotivne kanale. Stoga, ulaganje u znanje obrade slika ima veliku važnost za primjenu u digitalnom marketingu i brendiranju malih tvrtki i može se isplatiti u vidu boljeg angažmana publike, poboljšanog dojma o brendu, poboljšanju SEO-a i boljeg rangiranja na tražilicama i stvaranjaprepoznatljivog vizualnog identiteta brenda.

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac organizira edukativnu radionicu Osnove korištenja alata za obradu slika GIMP, namijenjenu polaznicima koji se žele upoznati s osnovama korištenja besplatnog programa za obradu slika GIMP (GNU Image Manipulation Program) i to početnicima koji nemaju iskustva s programima za obradu slika ili imaju vrlo malo iskustva, a žele naučiti kako koristiti program besplatnog koda GIMP za uređivanje slika.

Radionica je također prikladna za sve one koji žele poboljšati svoje vještine u obradi slika i proširiti svoje znanje o korištenju alata za obradu slika.

Predavač je Matej Bogdanić, stručnjak s desetgodišnjim iskustvom u grafičkom i web dizajnu, po struci audio inženjer, bavi se izradom kreativnih rješenja za digitalni svijet.

Ukupno trajanje edukacije je 24 školska sata, a dinamika održavanja je jednom tjedno po dva školska sata, subotom prije podne.

O točnom datumu početka edukacije prijavljeni polaznici biti će obaviješteni kada se oformi grupa.

Edukacija će se izvoditi u uživo u informatičkoj učionici u Županijske komore Otočac. Maksimalan broj polaznika u grupi je 10 osoba. Na edukaciju se mogu prijaviti zaposlenici pravnih osoba, kao i fizičke osobe.

Cijena edukacije po polazniku iznosi 200 eura (cijena je iskazana bez PDV-a). Ukoliko troškove tečaja za polaznika plaća tvrtka članica HGK koja plaća članarinu, ostvaruje popust sukladno kategoriji članstva u koju je članicarazvrstana (G1 – 10%, G2 -15% ili G3 – 20%).

Tijekom radionice, polaznici će se upoznati s osnovnim značajkama GIMP-a, naučiti kako izraditi jednostavne grafike, kako koristiti različite filtre i alate za uređivanje slika, te kako primijeniti različite tehnike retuširanja i popravaka slika.

Cilj edukacije je da polaznici steknu osnovno znanje o korištenju programa GIMP za obradu i uređivanje slika. Nakon završetka radionice, polaznici će moći samostalno koristiti GIMP za izradu jednostavnih grafika i uređivanje slika, primijeniti različite tehnike retuširanja i popravka slika te biti upoznati s osnovnim značajkama programa.

Nakon završetka radionice, polaznici će biti sposobni uspješno instalirati GIMP na svoje računalo, izraditi jednostavne grafike koristeći osnovne alate programa, primijeniti različite filtre i efekte na slike, ispraviti i retuširati slike primjenom različitih tehnika, učinkovito koristiti osnovne značajke programa GIMP.

GIMP je vrlo prikladan alat u profesionalnom smislu, pogotovo za male i srednje tvrtke te neovisne profesionalce. S obzirom na to da je GIMP besplatan program, tj. program otvorenog koda, polaznici ne će imati dodatnih troškova za kupovinu skupih alata za obradu slika, što će im omogućiti da primijene svoje znanje u različitim područjima bez financijskih ograničenja. Iako je besplatan, GIMP ima mnoge značajke i mogućnosti koje su slične ili čak bolje od mnogih drugih komercijalnih programa za obradu slika. GIMP podržava velik broj formata slika, uključujući popularne formate poput JPEG, PNG, GIF i TIFF, što ga čini vrlo prilagodljivim i fleksibilnim alatom za rad.

M.K.

 

 

Novalja.coom