Lika nekretnine

5,9 milijuna eura za očuvanje staništa velikih zvijeri i zaštitu domaćih životinja od napada

Objavljeno: 08.04.2023

OTOČAC - U petak je objavljen novi Natječaj za provedbu podmjere 4.4.1. Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha natječaja je dodjela sredstava za neproduktivna ulaganja povezana s ciljem očuvanja staništa velikih zvijeri te zaštite domaćih životinja od napada velikih zvijeri na području rasprostranjenosti velikih zvijeri i otoka, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 5,9 milijuna eura.

Ulaganja u cilju očuvanja staništa velikih zvijeri te zaštite domaćih životinja na području rasprostranjenosti velikih zvijeri i otoka doprinijet će otpornom i održivom razvoju poljoprivredne proizvodnje na tim područjima. Intenzitet javne potpore iznosi 100 posto, a visina javne potpore po projektu iznosi od 400 eura do 100.000 eura.  

Do sada je putem operacije 4.4.1. ugovoren iznos potpore vrijedan gotovo 6,6 milijuna eura.  

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu traje je d 5. svibnja do 7. kolovoza ove godine – priopćava Ministarstvo poljoprivrede

M.K.

 

 

Novalja.coom