Lika nekretnine

Šverc migranata

Objavljeno: 11.04.2023

GOSPIĆ - Policijski službenici su u nedjelju u 21,20 sati u Donjem Vagancu zaustavili kombi vozilo bjelovarske registracijske oznake kojim je upravljao 32-godišnjak, te su utvrdili da se u vozilu nalazi 18 osoba bez osobnih dokumenata.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 18 Iračana (11 muškaraca u dobi od 22 do 47 godine, dvije žene – 36-godišnjakinja i 35-godišnjakinja, petoro djece) koji su nezakonito prešli državnu granicu.
 
Svi su Iračani izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu, te su prevezeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu.
 
Nadalje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 32-godišnjak upravljao kombi vozilom bez položenog vozačkog ispita, a i nije imao kod sebe ni osobnu iskaznicu.
 
Vozač je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, dok je optužni prijedlog dostavljen nadležnom sudu.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća, te su sve s materijalnom štetom. Prometne nesreće su se dogodile na području Otočca (3), Korenice (2), Novalje (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 23 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i šest  prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću kod 28-godišnjaka (2,01 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom