Lika nekretnine

Krao automobile i još štošta

Objavljeno: 17.04.2023

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje su dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom koji je počinio kaznena djela krađe u Slavonskom Brodu i Zagrebu, a uhićen je na području Policijske uprave ličko-senjske.

Naime, policija sumnjiči 26-godišnjaka da je 13./14. travnja tijekom noći iz jednog pansiona u Slavonskom Brodu, ukrao prijenosno računalo, ključ od osobnog automobila, te torbu sa novčanikom, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Nakon toga je originalnim ključem otključao i ukrao osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka), udaljivši se s istim u nepoznatom smjeru.

Temeljem prethodnih saznanja policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, te u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave ličko senjske, na području Policijske postaje Gospić 14. travnja oko 15 sati isti je uhićen zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela. Upravljajući otuđenim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje tog dana je u 14.20 sati na autocesti prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, nakon koje se udaljio sa mjesta događaja preskočivši zaštitnu ogradu.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su osumnjičenog ubrzo uhitili u šumskom području i predali policijskim službenicima Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje koji su nad njim proveli kriminalističko istraživanje.
Osim što je počinio gore navedeno kazneno djelo u Slavonskom Brodu, utvrđeno je da je osumnjičeni ukrao i drugi osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) u Zagrebu, a koji je pronađen u Slavonskom Brodu na parkiralištu u Naselju Slavonija, te će biti vraćen vlasniku.
Također je utvrđeno da  je počinio i prekršaj iz Zakona o strancima te ne posjeduje putnu ispravu izdanu od nadležnog tijela.

16. travnja je sudac istrage 26-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor te su ga policijski službenici predali u zatvor u Požegi.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom