Lika nekretnine

Policajci educirali učenike o dobrim i lošim stranama TikTok-a

Objavljeno: 04.05.2023

GOSPIĆ - Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko senjske u Gospiću održali edukaciju učenicima srednjih škola u vezi korištenja TikTok aplikacije, o dobrim i lošim stranama njenog korištenja.

Naime, ciljna starosna grupa ovoj aplikaciji su osobe između 16 i 24 godine, međutim, to nije nikakvo pravilo jer je koriste mnogi ljudi različite starosne dobi, ali u nekim slučajevima i djeca predškolske dobi. Osim dobrih strana društvenih mreža, one imaju i svoje loše strane.

Bit njenog postojanja je brzina u razmjeni kratkih videa među korisnicima širom svijeta, kako za influencere i youtubere, tako i za one koji teže da uplove u svijet popularnosti.
TikTok aplikacija je  najpopularnija među djecom i tinejdžerima, a u ovom trenutku ima niz poteškoća i problema vezno uz njezino korištenje.

Uspješno sagledavanje problema vezanih uz korištenje aplikacije TikTok i opasnosti koji su izložena djeca i mladi nužno je pravovremeno prepoznavanje problema, odgovarajuća reakcija svih relevantnih subjekata koji imaju utjecaj na razvoj i odgoj djece i mladih, a to su prvenstveno obitelj, škola i naravno društvo u cjelini.

Ključ uspjeha proaktivnih radnji u sagledavanju opisanih problema je u  odgovornom ponašanju djece i mladih što bi imalo za pozitivnu posljedicu otklanjanje štetnih događaja.

PU ličko-senjska

 

 

Novalja.coom