Lika nekretnine

Poticanje zapošljavanja

Objavljeno: 06.05.2023

OTOČAC – Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je javni poziv za poticanje zapošljavanja. Ciljna skupina Programa čine nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja, nezaposlena djeca dragovoljaca i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Za potporu se mogu kandidirati obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva i druge pravne osobe u stopostotnom privatnom vlasništvu s do 50 zaposlenih te zadruge s do 10 zaposlenih, čije je sjedište u Hrvatskoj, koji su registrirani i započeli s radom najkasnije u siječnju 2022. godine, a ujedno imaju podmirene sve obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja).

Novčana potpora iznosi 6.636,14 eura po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine, a moguće je ostvariti potporu za zapošljavanje jedne do najviše tri osobe iz ciljne skupine, pri čemu ukupno isplaćen iznos potpore ne može prelaziti 19.908,42 eura.

Rok zaprimanja zahtjeva po ovom javnom pozivu traje do 1. lipnja, a svi će zahtjevi biti riješeni do kraja 2023. godine – obavještava Ministarstvo.

M.K.

 

Novalja.coom