Lika nekretnine

Vatrogasci Ličko-senjske županije uvijek su spremni za djelovanje!

Objavljeno: 10.05.2023

Blagdan Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, i  svibanj, mjesec zaštite od požara bili su razlozi što su danas  župan ličko-senjski Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić primili predstavnike vatrogasaca s ovoga područja. Na prijemu su sudjelovali predsjednik Vatrogasne zajednice Milan Jurković, vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Otočca Mario Krmec te zapovjednici Javnih vatrogasnih postrojbi gradova Senja i Gospića Miljenko Katalinić i  Marko Popović.

Župan Ernest Petry je govoreći o vatrogastvu u Ličko-senjskoj županiji je izrazio zahvalnost na dugoj i uspješnoj tradiciji i požrtvovnosti brojnih generacija vatrogasaca koji su se nesebično žrtvovali kako bi spašavali tuđe živote i imovinu.

–Pred nama je ljetno razdoblje i povećana opasnost od požara.  Županija će i dalje financijski pratiti i pomagati vaš rad, kako na gašenju požara, tako i prometnih nezgoda kada su vatrogasci uključeni u  spašavanje putnika i vozača pa sve do opskrbe vodom brojnih kućanstava u sezoni suša. Ovo je trenutak da vašem vodstvu i svakom vatrogascu ponaosob izrazim zahvalnost na pregalaštvu i nesebičnom zalaganju. Mi imamo fenomenalnu suradnju, svi se dobro poznajemo i funkcioniramo na  prisnoj, prijateljskoj  osnovi. Naša je suradnja obostrana i uvijek jedni drugima izlazimo u susret i pomažemo.

Mi kao Županija uvijek nastojimo financijski pomagati vas vatrogasce. Na našem prostoru otvaraju se novi smještajni kapaciteti za DVD-e, ali uvijek su vam dobro došla interventna vozila i ostala oprema. Drago mi je što je  predsjednik Vatrogasne zajednice Milan Jurković koji je u tri mandata vrlo uspješno obnašao dužnost župana. Svojim znanjem i iskustvom uvelike je olakšao našu suradnju i kontakte s vatrogascima, rekao je župan Petry. Svoju zahvalnost vatrogascima izrazila je zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić koja je kao načelnica  županijskog Stožera civilne zaštite često u kontaktu s vatrogascima.

Riječi zahvale izrekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković.

–Svibanj je mjesec zaštite od požara, ali ove godine imamo sreću što je započeo kišovito pa ćemo mi vatrogasci vjerojatno imati manje posla. Osobni odnos župana Petryja i njegovih suradnika prema vatrogascima je odličan i vrlo korektan. Vjerujem da se svojim odnosom i radom na terenu mi vatrogasci odužujemo na pomoći i povjerenju koje nam je ukazano, uvjeren je Milan Jurković. O angažmanu vatrogasaca u vremenima koja dolaze više je govorio vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić.

-Vezano uz turističku sezonu problemi požara posebno su izraženi u našem priobalju. Zato u sezoni opet namjeravamo zaposliti na ispomoći sezonske vatrogasce. Unatrag malo vremena nekolicina naših vatrogasaca dobili su nagrade i priznanja za odličan rad, što je samo potvrda kvalitete naših kadrova, istaknuo je vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić.

Predstavnici vatrogasca iz Otočca, Senja i Gospića definirali su opremu kojom raspolažu i naglasili kako su njihovi vatrogasci spremni za djelovanja u požarima na obijeltima, šumskim i poljskim požarima, spašavanju unesrećenih u prometnim nesrećama i poplavama. Prema njihovim riječima vatrogasci su posvuda kvalitetno obučeni i solidno opremljeni za sve zadatke koji se pred njih stavljaju.

Kž / I.B. 

Novalja.coom