Lika nekretnine

Čuvajte se - mačke

Objavljeno: 25.09.2023

GOSPIĆ – Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je devet prometnih nesreća. Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2), Senja (2), Otočca (1)  i Novalje (1) .

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđena su 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 24. rujna, u Novalji kod 31-godišnjaka (1,12 g/kg).

U petak su policijski službenici Policijske postaje Karlobag zaprimili kaznenu prijavu od oštećenog 31-godišnjeg Ukrajinca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Oštećeni je početkom rujna na jednom internet oglasniku pronašao oglas u kojem se nudio kućni ljubimac, mačka, te je stupio u kontakt s prodavateljem. Nakon što je oštećeni stupio u kontakt s prodavateljem i dogovorio novčani iznos, prodavatelj ga je tražio da uplati novčani iznos i pošalje fotografiju osobnog dokumenta.
Nadalje je primio poruku da je novac uplaćen, a nakon nekog vremena je zaprimio e-mail u kojem se traži da uplati još novca, čime je oštećeni shvatio da je prevaren.
 
Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

PU gospićko-senjska

 

Novalja.coom