Lika nekretnine

Poginuo Austrijanac

Objavljeno: 16.10.2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije su teško ozlijeđene, tri osobe su lakše ozlijeđene, a 10 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
U petak se u 16.55 sati u Ažić Lokvi dogodila prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Nesreća se dogodila kada je 51-godišnji Austrijanac upravljao motociklom te prešavši u lijevu prometnu traku sudarivši se s kamionom kojim je upravljao 52-godišnjak iz Viškova. Vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja.
 
Izdvajamo i prometne nesreće u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a dogodile su se u subotu:
 
- u 13.10 sati u Karlobagu kada je 51-godišnji Slovenac upravljao motociklom pao zajedno s motociklom na asfalt. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. 

- u 16.15 sati u Otočcu kada je 56-godišnji Zagrepčanin upravljao pod utjecajem alkohola (0,83 g/kg) motociklom udarivši u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 54-godišnja Otočanka. U prometnoj nesreći je vozač motocikla teško ozlijeđen, dok je vozačica automobila lakše ozlijeđena. 
 
Dvije osobe su lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su evidentirane na području Gospića i Otočca.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Gospića (2), Korenice (1), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

U tom periodu utvrđeno je 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Koreničkoj Kapeli kod 71-godišnjega Gospićanina (1,65 g/kg).

U razdoblju od rujna do 13. listopada 2023. godine u Drenovcu Radučkom nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 67-godišnjakinje iz Zagreba, iz koje je otuđio posuđe i akumulatorsku pilu.
U petak je u Gospiću nepoznati počinitelj iz otključanog kombi vozila iz jakne ukrao novac u vlasništvu 27-godišnjeg državljana Bangladeša. Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom