Lika nekretnine

Ive Radić kreće na humanitarnu biciklističku turu '1000 kilometara za male Vukovarce'

Objavljeno: 25.05.2024

SINJ - Biciklist i avanturist, član Kluba avanturističkih sportova Cetina adventure iz Sinja, Ive Radić kreće na tisuću kilometara dugu vožnju od Zagreba preko Vukovara do rodnog Sinja, s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima u Vukovaru.

U svoju avanturu Ive kreće 28. svibnja s Trga bana Josipa Jelačića u Zagrebu te će voziti podravskom cestom preko Križevaca, Koprivnice, Virovitice i Osijeka do konačnog odredišta – Vukovara. Tamo će ga, kod vukovarskog vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, dočekati članovi Udruge za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju Tko se boji sutra još – Vukovar za koje Ive biciklira.

Nakon druženja, Ive nastavlja put posavskom cestom do Plitvičkih jezera, zatim prema jugu do srca Sinja. Ukupna dužina koju planira proći ''u jednom dahu'' je 1000 kilometara.

Ova nevjerojatno fizički zahtjevna vožnja nosi humanitarni karakter s ciljem prikupljanja sredstava za adaptaciju i opremanje prostora Udruge Tko se boji sutra još u Vukovaru. Udruga skrbi za 107 djece i mladih s teškoćama u razvoju, a pružanje adekvatnih uvjeta za njihovu rehabilitaciju i svakodnevne aktivnosti ključno je za njihov razvoj i uključivanje u zajednicu. Iako su od Grada Vukovara dobili na korištenje nekretninu, treba ju obnoviti i prilagoditi specifičnim potrebama djece s teškoćama u razvoju. Prikupljena sredstva ići će za adaptaciju dvorane za vježbanje i terapije, opremanje prostorija za male korisnike, izgradnju rampe za pristup invalidskim kolicima te opremanje prostora s dva manja radna ureda, čajnom kuhinjom, teretanom i igraonicom.

Svi koji žele podržati ovu plemenitu akciju, mogu svoja novčana sredstva uplatiti na račun navedene udruge.

M.G./M.K.

 

Novalja.coom