Lika nekretnine

Proslava Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske

Objavljeno: 29.05.2024

ZAGREB - Svečana akademija u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske održana je jučer u Domu Hrvatske vojske Zvonimir u Ministarstvu obrane.

Svečanosti su, uz pripadnike Hrvatske vojske te potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića i načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnika Tihomira Kundida, nazočili i predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željko Reiner, saborski zastupnici i drugi predstavnici Hrvatskog sabora, ministri u Vladi RH te drugi visoki vojni i civilni, bivši i sadašnji dužnosnici i uzvanici, vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici i drugi.

U svečanom ozračju 33. rođendana Hrvatske vojske tijekom svečanosti okupljeni uzvanici prisjetili su se vremena stvaranja Oružanih snaga RH koje je započelo postrojavanjem Zbora narodne garde na stadionu u Kranjčevićevoj 1991. godine, a koje je označilo početak izgradnje profesionalne, snažne i moderne Hrvatske vojske, rođene iz pobjeda u Domovinskom ratu, danas ravnopravne članice NATO-a i pouzdanog partnera svjetskim vojnim silama. Hrvatski vojnik je danas sinonim za sigurnost i simbol je hrabrosti, poštenja, profesionalizma i zajedništva te predstavlja čuvara hrvatskog suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti i sigurnosti svakog hrvatskog čovjeka.

MORH/M.K.

 

Novalja.coom