Lika nekretnine

Previše prometnih nesreća s teškim posljedicama

Objavljeno: 03.06.2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 20 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su teško ozlijeđene i pet osoba je lakše ozlijeđeno.
 
Prometne nesreće u kojima je pet osoba ozlijeđeno evidentirane su u Gospiću (2) i Otočcu (1).
 
S materijalnom štetom je evidentirano 14 prometnih nesreća, a dogodile su se na području Gospića (5), Novalje (4), Otočca (3), Senja (2).
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala i prometne s teško ozlijeđenim osobama, i to:

  • u petak, 31. svibnja u 18,45 sati je u Donjem Kosinju 46-godišnji Kosinjanin bez vozačke dozvole upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka, te dolaskom do betonskog mosta uslijed neprilagođene brzine sletio ispod razine mosta. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenu u Općoj bolnici Zadar. 
  • u subotu, 1. lipnja u 17,20 sati u Korenici kada je 38-godišnji Hrvat upravljao motociklom sletio izvan kolnika i pao s motocikla. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i zadržan je u Općoj bolnici Gospić. 
  • u subotu, u 20,30 sati na Vratniku je 31-godišnji Gospićanin upravljao motociklom pao na kolnik, a zatim se nastavio kretati i  udario u metalnu zaštitnu ogradu. Vozač je prevezen u KBC Rijeka gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

U tom razdoblju utvrđeno je 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 35 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 31. svibnja u Senju kod 52-godišnjeg Senjanina (1,93 g/kg). 

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom