Lika nekretnine

Počnimo primjenjivati ESG

Objavljeno: 08.06.2024

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac organizira besplatne online edukacije u lipnju, koje se realiziraju u sklopu platforme za podršku poduzetništvu žena - Žene i točka Hub.

Modul: Počnimo primjenjivati ESG powered by Mirela Glavaš

Tema I: ESG standardi i regulatorni okviri –obveza, izazov ili prilika za rast i razvoj? / 17. lipnja od 13 do 14:30 sati / online Microsoft Teams.

Što nam sve donose nove smjernice i EU regulative u nastojanju da se privatni kapital usmjeri na djelovanje u području klime i okoliša, uz istodobno izbjegavanje ovisnosti o neodrživim praksama? Koje nove instrumente i postojeće alate imamo za implementaciju ESG načela i održivih praksi u svojim poslovanjima? Tijekom predavanja sudionici će biti upoznati s okvirima i načelima održivosti poslovanja od EU taksonomije pa sve do potrebe za diversifikacijom te holističkom i agilnom pristupu poslovanju, kroz propise te primjere i savjete iz prakse. Cilj ovog predavanja je na jednostavan način približiti sudionicima, što slijedi i koje korake mogu poduzeti, da ESG nije samo obveza i izazov, već prilika za održivi rast poslovanja.

Tema II: ESG i DEIB: Povezani pravci do održive budućnosti u rukama žena / 18. lipnja od 13 do 14:30 sati / online Microsoft Teams.

Kako u bilo kojoj zajednici, tako i u poslovnoj organizaciji ljudi su najveći resurs i ključni pokretači promjena, istraživanja, razvoja i inovacija. Oni su ti koji imaju značajan utjecaj na smjer razvoja i rast poslovanja. U ovom predavanju sudionici će biti upoznati s različitim primjerima i pozitivnim praksama u primjeni načela raznolikosti uz prožetu jednakost, uključenost i pripadnost organizaciji. Jednako tako, prikazat će se međuovisnost ESG i DEIB-a u svim fazama razvoja poslovanja kao održivosti, s naglaskom na vrijednosti sudjelovanja žena i njihovim učinkom na poboljšanje ESG izvedbe poslovanja. Cilj ovog predavanja je odgovoriti na pitanje kako osigurati održivost poslovanja te dodanu vrijednost  svojih usluga/proizvoda uz istodobno osiguranje otvorenosti za različitost, jednakost, uključivost i pripadnost kao osnovne kulture poslovanja pojedine organizacije.

Za sudjelovanje se ne naplaćuje kotizacija, ali je prijava na edukaciju obavezna putem poveznice Županijske komore Otočac.

M.K.

 

Novalja.coom