Lika nekretnine

Mnogo nesreća, mrvica droge i ponešto alkohola

Objavljeno: 25.06.2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, jedna lakše ozlijeđena i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 22. lipnja u 7:50 sati kod Živih Bunara kada je 46-godišnji Talijan upravljao motociklom, počeo pretjecati vozilo ispred sebe, a koje je također počelo pretjecati kamper ispred. Vozač motocikla počeo je kočiti i udario u kameni stup te pao na kolnik. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u KBC Rijeka, a sve činjenice i okolnosti ove prometne nesreće se utvrđuju.
 
Jedna osoba je lakše ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila na području Novalje. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Senja (2), Novalje (2), Gospića (1), Donjeg Lapca (1) i Korenice (1).

U petak su policijski službenici Policijske postaje Otočac nakon naplatnih postaja autoceste u Žutoj Lokvi prilikom obavljanja nadzora prometa na cestama zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 22-godišnji Belgijac. Vozač je policijskim službenicima dragovoljno izručio tri ručno napravljene cigarete mješavine duhana i marihuane tzv. joint, što su policijski službenici od njega na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeli. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga uručen mu je obavezni prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu

U tom periodu utvrđeno je 48 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak u Otočcu kod 31-godišnjeg Otočanina (2,74 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom