Lika nekretnine

Uspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko Babić

Objavljeno: 01.07.2024

VELA LUKA - Pripadnici 11. naraštaja Središta za razvoj vođa Marko Babić ovog tjedna provode morski dio obuke na otoku Korčuli, odnosno u nekadašnjoj vojarni Privala nedaleko od Vele Luke.

Uz pripadnike Središta, na obuci su sudjelovali i pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva osposobljeni kao ronioci, koji su bili osiguranje i ispomoć tijekom provedbe obuke u vodi.

Morska faza obuke, koja traje tjedan dana, obuhvaća: prelaženje vodenih prepreka, veslanje, prevrtanje čamca, izradu australskog splava, s kojim su pripadnici plivali u odori, skakanje s broda Hrvatske ratne mornarice te borbu u bliskim prostorima (Close Quarters Battle – CQB), koja je provedena u potpunom mraku u tunelu ispod zemlje.

Među 28 pripadnika 11. naraštaja Središta za razvoj vođa Marko Babić su i dva pripadnika Slovenske vojske, koji i ovaj put pokazuju iznimnu volju i želju za učenjem.

Nakon morskog dijela, obuka se nastavlja u vojarni Josip Jović u Udbini, gdje je fokus na alpinističkim aktivnostima i različitim zadaćama u brdskom i planinskom okruženju.

MORH

 

Novalja.coom