Lika nekretnine

Ličko-senjska županija nastavlja s ulaganjima u pomorsko dobro na području Senja i Novalje

Objavljeno: 06.07.2024

GOSPIĆ - Temeljem Javnog poziva iz ožujka 2024. godine za sufinanciranjem kapitalnih projekata na pomorskom dobru na području Ličko-senjske županije osigurano je 200.000 eura, te je shodno navedenom zaprimljeno pet prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u cilju unaprjeđenja i zaštite pomorskog dobra na području županije.

Od raspoloživih 200.000 eura namijenjenih jedinicama lokalne samouprave i lučkim upravama koje na svom području gospodare pomorskim dobrima, odobrena su sredstva za sufinanciranje projekta od kojih je Općini Karlobag za sanaciju hotelske plaže – I. faza odobren iznos od 50.000 eura, Lučkoj upravi Senj za sufinanciranje izvanrednog održavanja Luke Senj iznos od 50.000 eura te Lučkoj upravi Novalja za sufinanciranje projekta izgradnje luke Metajna iznos od 50.000 eura.

Potpisivanje jučerašnjih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, dodijeljeno je po 25.000 eura Gradu Senju i Gradu Novalji za realizaciju projekata uređenja šetnice oko rta Vrtić u Novalji i sanacije kupališta Banja u Jablancu, koje su potpisali ličko-senjski župan Ernest Petry, senjski gradonačelnik Jurica Tomljanović i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Novalje Ante Dabo. 

A.M.

 

Novalja.coom