Lika nekretnine

Orguljaško-violinski koncert na Udbini

Objavljeno: 06.08.2020

UDBINA – Crkva hrvatskih mučenika, nacionalno svetište. A ljude vodi cesta, vide oni crkvu, ali prođu, ne zaustave se, a kada se zaustave, e onda slijedi iznenađenje, poput ovoga.

„Toliko puta sam prošao pored mjesta Udbina i nikad ni pomislio da bi ovdje u budućnosti svirao koncert i to s jednim od najboljih svjetskih violinista Goranom Končarom. Eto i to se ipak zbilo sinoć u predivnoj novoj crkvi Hrvatskih mučenika na sjajnim novim orguljama. Hvala vlč. Josipu Šimatoviću na lijepoj organizaciji koncerta i ugodnoj atmosferi. Na samom kraju Bobićeve skladbe Libera ostali smo bez struje. Ali eto odsvirali smo cijeli koncert. Mističan krajolik Udbine i tog dijela Krbave.

A dogodilo se to nekako na brzinu, brza najava za večerašnji koncert u 18:30 sati u mističnoj i nepoznatoj Udbini. Predivan pogled s platoa Udbine. Kolega Goran Končar, violina i ja - Edmund Andler-Borić uz orgulje. Lijepo pozdrav vlč. Juraju Jerneiću i zahvala na lijepo realiziranim orguljama. Na programu je bio Haendel, Bach, Beethoven, Milerić, Hans-Andre i Davor Bobić. 

M.K. 

 

 

 

 

Novalja.coom