Lika nekretnine

Samo na Nova tv, zašto?

Objavljeno: 12.12.2020

OTOČAC – Sada u vrijeme korone i cijele propagande oko cijepljenja, pa onda oko propagande oko cijepljenja protiv gripe, pa protiv ovoga i onoga, neke od „nacionalnih „ televizija se u prilozima ponašaju doista čudnovato. Na primjer Nova tv, kad god je kakav prilog o liječenju i cijepljenju, na toj se televiziji prikazuje kako se tom iglurinom ubada u nadlakticu, kako ta iglurina pritišće kožu dok je ne probije, odnosno kako ta iglurina ulazi u tkivo. I to svaki puta tako. Zašto se to tako eksplicitno treba prikazivati, djeluje odvratno, degutantno, često se može vidjeti gledatelje televizije da nad tim scenama skrenu pogled, da im to nije ugodno za vidjeti. I nije, bez obzira što nema te osobe koja nije u životu dobila injekciju, vadila krv, primala infuziju i tome slično. Na nekima drugim televizijama se taj eksplicitni cilj ne prikazuje, obično se prikaže kako se iz doze uzima lijek.

Što se ovim prikazima želi poručiti ili prikazati? Je li to samo početak pa će u nekomu narednom razdoblju uslijediti nešto radikalnije, na primjer prikaz gastroskopije, uzimanje uzorka za biopsiju jetara, ili rektoskopije, možda ginekološkog pregleda, operacije možda, amputacije ruke ili noge, i što slično? Gdje je u tome svemu mjera, pravo je pitanje.

Jer ne radi se o tankoćunosti gledatelja, već o određenoj mjeri obzira i pristojnosti. Nisu svi medicinske struke pa im je to svakodnevnica, mnogima to smeta, izaziva im neugodu, čemu ih onda takvim scenama uznemiravati. Taj prikaz davanja injekcije djeluje pomalo sadistički. O tome se radi. Da se na televiziji prikaže klanje kokoši ili svinje, onda bi se protiv toga digla kuka i motika, ustala bi brojna društva, udruge, tko sve ne, ali o ovim sadističkim prikazima cijepljenja ni riječce.

M.K.

 

Novalja.coom