Lika nekretnine

Prijetnja ubojstvom - drito pritvor

Objavljeno: 14.12.2020

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske potaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim Novaljcom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u subotu, 12. prosinca, u Novalji prijetio ubojstvom 50-godišnjem Novaljcu. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 22 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

 Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 12. prosinca na autocesti kod čvora Gospić kod 42-godišnjeg Viranina (1.88 g/kg) za kojeg je također utvrđeno da upravlja automobilom iako mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

 U subotu, 12. prosinca u 00,53 sati na autocesti kod Ličkog Osika zaustavljen je skup vozila kojim je upravljao 26-godišnji Zagrepčanin, kojemu je kontrolom kartice vozača utvrđeno ukupno 37 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, 37 prekršaja utvrđeno je i pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu, te odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Protiv njih će biti podnesen optužni prijedlog.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom