Lika nekretnine

A na švercanom duhanu dobra zarada ...

Objavljeno: 21.12.2020

OTOČAC – Tijekom vikenda policija je u Ličko-senjskoj županiji imala pune ruke posla. Tako su u četvrtak, 17. prosinca u 18,20 sati na autocesti u smjeru Splita kod odmorišta Brloška Dubrava policijski službenici zaustavili osobni automobil virovitičke registracijske oznake kojim je upravljao 37-godišnji Suhopoljčanin, a u 18,25 sati kod odmorišta Lešće zaustavljen je osobni automobil pulske registracijske oznake kojim je upravljao 54-godišnji Virovitičanin, a kao suvozač se nalazio 43-godišnji Milanovčanin.   Daljnjim postupanjem policijski službenici su u automobilu virovitičke registracijske oznake pronašli više vreća rezanog duhana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak u automobilu prevozio 191 kg sitno rezanog duhana za koji nije posjedovao nikakvu dokumentaciju, a kupio ga je radi daljnje preprodaje, dok su osobe iz automobila pulske registracijske oznake sudjelovale u počinjenju kaznenog djela na način da su mu bili prethodnica pri transportu. Pronađeni duhan privremeno je oduzet, oni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine. Također je utvrđeno da je 37-godišnji Suhopoljac upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položene „B“ kategorije, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Novske, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Sumnjiči se da je 17. prosinca ove godine u popodnevnim satima u Buniću iskoristio odsutnost vlasnika i na obiteljskoj kući u vlasništvu 40-godišnjeg Bunićanina oštetio ulazna vrata, stakla na prozorima i inventar u predsoblju. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Novalji kod 32-godišnjega Hrvata (0.70 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 157 km/h izmjerena je u petak na autocesti kod odmorišta Jadova kada je 32-godišnji Hrvat upravljao osobnim automobilom. Također je utvrđeno da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. On je isključen iz daljnjeg prometa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

M.K.

 

Novalja.coom