Lika nekretnine

Kralo se, i stradavalo se, i prijetilo se ...

Objavljeno: 04.01.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog blagdana (31. prosinca – 4. siječnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, osam prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja:

  • nad 57-godišnjakinjom i 29-godišnjakinjom (obje s područja Općine Josipdol) zbog osnova sumnje da su počinile krađu. Sumnjiče se da su 30. prosinca 2020. godine iz prostorije firme u mjestu Jezerane ukrale 20.000 kuna. Nadležnomu državnom odvjetništvu biti će dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave;
  • nad 25-godišnjim Švičaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u subotu, 2. siječnja u jutarnjim satima na pašnjaku u Švici prijetio ubojstvom 64-godišnjoj Švičanki. On je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i policijski službenici Policijske postaje Senj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim Senjaninom. On se sumnjiči da je u srijedu 30. prosinca 2020. godine u Senju prijetio ubojstvom 29-godišnjoj Senjkinji. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (6), Otočca (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno osam prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i dva prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 1. siječnja u Gospiću kod 36-godišnjeg Hrvata (1.57 g/kg).

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu. 

U četvrtak, 31. prosinca 2020. godine u Gospiću je građanin dragovoljno predao 156 komada detonatorskih kapisli i jedan komad streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom