Lika nekretnine

Webinar „Peti krug porezne reforme“

Objavljeno: 04.02.2021

OTOČAC - ICC Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Deloitte d.o.o. pozivaju zainteresirane poduzetnike na besplatan webinar Peti krug porezne reforme – Izmjene i dopune poreznih propisa od 1. siječnja 2021. koji će biti održan u četvrtak, 11. veljače, u 10 sati, putem aplikacije MS Teams.

Webinar će trajati 60 minuta, nakon čega će uslijediti dio s pitanjima i odgovorima.

Na ovom webinaru će sudionici biti upoznati s izmjenama i dopunama poreznih propisa iz područja poreza na dobit, poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost. Uz to će biti upoznati i s izmjenama i dopunama propisa o porezu na dodanu vrijednost koji će stupiti na snagu 1. srpnja 2021. godine, a koji se temelje na zakonodavstvu Europske unije.

Iako to nije predmet najnovijih izmjena i dopuna poreznih zakona, također ćemo predstaviti aktualne mjere za očuvanje radnih mjesta zbog krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 i porezni tretman donacija radi ublažavanja posljedica potresa.

Dodatno, s obzirom na izazove poslovanja s povezanim društvima tijekom pandemije COVID-19, bit će predstavljene i OECD-ove preporuke za utvrđivanje tržišnosti transakcija s povezanim društvima tijekom 2020. i 2021. godine. Dodatna tema bit će i Direktiva Vijeća (EU) 2018/822 (DAC 6) te obveze koje ona stavlja pred porezne obveznike.

Ovaj webinar je namijenjen svima poreznim obveznicima, međunarodnim kompanijama te pravnim i poslovnim savjetnicima.

Sudjelovanje je besplatno, prijava ide ispunjavanjem online prijavnice, nakon čega će se dobiti upute za povezivanje na webinar.

Rok prijave sudionika je do 9. veljače do 15 sati.

M.K.

 

Novalja.coom