Lika nekretnine

Našli mu arsenal oružja, a volio je i srnjake

Objavljeno: 06.02.2021

GOSPIĆ - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim Udbinjaninom zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te protuzakonit lov i ribolov.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, u sklopu kojeg je izvršena pretraga doma i drugih prostorija kojima se 57-godišnjak koristi u Visuću na području općine Udbina.

Izvršenom pretragom pronađena je automatska puška s pripadajućim spremnikom, 18 komada raznog streljiva, četiri ručne bombe, 400 grama vojnog eksploziva, koje je on neovlašteno posjedovao.

U pretrazi su također pronađene i dvije glave srnjaka s pripadajućim rogovljem, te se isti sumnjiči da je tijekom rujna ili listopada 2020. godine s automatskom puškom, koju je ilegalno posjedovao, odstrijelio dva srnjaka čije je pripadajuće rogovolje zadržao kao trofeje.

Oružje, minsko-eksplozivna sredstva i rogovlje odstrijeljene divljači su od njega privremeno oduzeti.

Zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom