Lika nekretnine

Održano online stručno vijeće za vjeroučitelje

Objavljeno: 07.02.2021

GOSPIĆ - U četvrtak je održano prvo ovogodišnje stručno vijeće za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola s područja Gospićko-senjske biskupije. Susret je održan preko platforme Google Teams, a nazočilo je 38 sudionika. Molitveni uvod imala je voditeljica ŽSV-a Ivona Rendulić, nakon čega je prezentirala dnevni red.

Savjetnica u zvanju prof. Gordana Bertović iz Prve osnovne škole Ogulin, koja je ujedno i član Radne skupine za izradu videolekcija za Kurikulum katoličkog vjeronauka, održala je predavanje pod nazivom „Videolekcije za i-nastavu Katoličkog vjeronauka.“  Tom prilikom predstavila je mogućnosti podrške koju vjeroučiteljima pruža i-nastava, zatim je predstavila grafički uređen kurikulum katoličkog vjeronauka te je objasnila sastavnice, strukturu i specifičnosti Kurikuluma KV-a. 

Vjeroučiteljica Inka Salopek iz OŠ Josipdol je zatim predstavila miniprojekt „Biblijski likovi iz vrećice“ za 5. razred. Vjeroučiteljica Mirjana Car iz OŠ Generalski Stol govorila je u sumativnom vrednovanju  pismenih provjera znanja. 

Na koncu je novi predstojnik Katehetskog ureda mons. Marinko Miličević odradio duhovno predavanje pod nazivom „Krepost nade važna u svako vrijeme“. Na koncu je mons. Miličević na temelju dogovora svih predstojnika Riječke metropolije na sastanku s nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem zatražio od vjeroučitelja koji predaju maturantskim razredima da ih motiviraju za studij Teologije u Rijeci zbog sve manjem broja vjeroučitelja, posebno i Porečkoj i Pulskoj biskupiji.

GSB/M.K.

 

Novalja.coom