Lika nekretnine

Predstavljanje Arbitražnih pravila ICC-ja iz 2021.

Objavljeno: 18.02.2021

OTOČAC - Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Međunarodnim arbitražnim sudištem ICC-ja pozivaju zainteresirane na besplatan webinar Predstavljanje Arbitražnih pravila ICC-ja iz 2021., koji će se održati u ponedjeljak, 22. veljače, u 15:30 sati, putem platforme MS Teams.

U panel raspravi, članica Tajništva Međunarodnog arbitražnog sudišta i članovi Komisije ICC-ja Hrvatska za arbitražu i ARS predstavit će Arbitražna pravila ICC-ja iz 2021. godine.

Planirano vrijeme trajanja webinara je oko 70 minuta, nakon čega će uslijediti dio s pitanjima i odgovorima.

Arbitražna pravila ICC-ja iz 2021. godine unose zamjetne promjene u okvir ICC-jeve arbitraže, ne mijenjajući temeljne osobine arbitražne procedure. Nove se odredbe odnose na složene arbitraže, sukobe interesa, transparentnost i cjelovitost postupka, arbitražu o investicijskim ugovorima, odredbe o arbitrima za hitne slučajeve, ubrzani arbitražni postupak, ročišta na daljinu i elektroničku komunikaciju, rad Sudišta i dodatne pravorijeke.

Seminar je namijenjen članovima uprava trgovačkih društava koja djeluju na međunarodnim tržištima; korporativnim pravnicima; odvjetnicima; državnim odvjetnicima; sucima; drugim pravnicima i svima koji se u svojem poslovnom ili stručnom radu susreću s međunarodnom trgovačkom arbitražom. 

Govornici na webinaru bit će:

  • Davor Babić, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu;
  • Jasminka Čorda Truhar, odvjetnik-partner, Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri;
  • Živa Filipič, Managing Counsel, Međunarodno arbitražno sudište ICC-ja;
  • Josip Marohnić, odvjetnik, Marohnić, Tomek & Gjoić odvjetničko društvo, d.o.o.;
  • Hrvoje Sikirić, profesor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu;
  • Dalibor Valinčić, odvjetnik-partner, Wolf Theiss Rechtsanwälte GmbH & Co KG – Podružnica Zagreb.

Radni jezik bit će hrvatski.

Sudjelovanje je besplatno, nazočnost se osigurava ispunjavanjem online prijavnice, a nakon toga dobivaju se za povezivanje na webinar.

Rok prijave sudionika je do petka, 19. veljače, do 14:00 sati.

M.K. 

Novalja.coom