Lika nekretnine

Poziv na pripremnu radionicu Natural Capital Financing Facility (NCFF)

Objavljeno: 03.03.2021

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac i HBOR-ov Područni ured za Liku organiziraju online pripremnu radionicu Natural Capital Financing Facility (NCFF).

Svrha radionice je prezentiranje  financijskog instrumenta Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) namijenjenog projektima privatnog i javnog sektora s ciljem očuvanja i održivog korištenja prirodnih dobara (zeleno poduzetništvo) kao i prilagodbe klimatskim promjenama uz korištenje prirodnih rješenja (zelena infrastruktura).

Sudionici radionice će se ujedno upoznati s razlozima važnosti i mogućnostima očuvanja prirodnog kapitala kroz zeleno poduzetništvo i zelenu infrastrukturu i kroz konkretne primjere. Radionica je namijenjena predstavnicima privatnog i javnog sektora.

Radionica će biti održana 15. ožujka s početkom u 10 sati putem aplikacije Microsoft Teams. Prijave su moguće do 12. ožujka u 13 sati, a poveznicu za pristup predavanju zainteresirani će pravovremeno dobiti na e-adresu koju navedete u obrascu prijave OVDJE.

O novim kreditnim programima HBOR-a  govorit će voditeljica Područnog ureda HBOR-a Draženka Draženović Kostelac, dok će prezentaciju NCFF financijskog instrumenta HBOR-a za razvoj zelenog poduzetništva i zelene infrastrukture sa primjerima iznijeti Neven Habunek.

Nakon izlaganja od 40 minuta, slijedi rasprava o iskustvima županije u razvoju i poticanju sličnih projekata, o identifikaciji postojećih programa u županiji sa sličnim korisničkim skupinama, o identifikaciji projekata i potencijalnih korisnika NCFF-a u županiji te mogućnostima prezentiranja instrumenta na internet stranicama županije, odnosno razvojne agencije.

M.K.

 

Novalja.coom