Lika nekretnine

Povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca

Objavljeno: 05.03.2021

OTOČAC – Lanjske godine je korona spriječila obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca, a koje su bile dogovorile županijske komore edukativne aktivnosti za učenike u srednjim školama. Ove godine Hrvatska gospodarska komora nastavlja s tim aktivnostima u tjednu od 22. do 26. ožujka. Naime, na sastanku svih dionika Projekta financijske pismenosti s predstavnicima Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja održanom 3. ožujka 2021. potvrđeno je ovogodišnje obilježavanje Tjedna novca.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, edukacije će biti održati online. Predviđeno trajanje edukacije je 90 minuta (dva školska sata).

Nakon uvodnog izlaganja predstavnika Odjela za financijske institucije HGK, kroz predavanja će se obuhvatiti nekoliko tematskih cjelina: značaj financijske pismenosti za mlade i uloga regulatornih institucija (predstavnik HNB-a ili HANFA-e); bankarstvo i upravljanje osobnim financijama (predstavnik banaka); uloga i značaj osiguranja (predstavnik osiguravatelja) i investicijski fondovi i tržište kapitala (predstavnik društava za upravljanje investicijskim fondovima).

Ukoliko pojedina škola želi sudjelovati, ali ima mogućnost samo za kraće trajanje edukacije ili želi obuhvatiti dva razreda zasebno (npr. zbog rasporeda, učenici iz različitih razreda ne smiju se miješati) program će se prilagoditi da traje 45 minuta (ili 2 puta po 45 minuta).

I ove godine će Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostaviti svim ravnateljima srednjih škola obavijest o održavanju Tjedna novca u kojoj će se navesti sve institucije koje sudjeluju u događanjima, uključujući i HGK.

M.K.

 

Novalja.coom