Lika nekretnine

Sjekirom na policajce

Objavljeno: 08.03.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (5. – 8. ožujka) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela i tri prometne nesreće.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalistička istraživanja nad 45-godišnjim Perušićaninom i 30-godišnjim Gospićaninom zbog osnova sumnje da su počinile kaznena djela krađe. Sumnjiče se da su se u Ličkom Osiku, mjestu u kojem prebivaju, neovlašteno izravno priključili na stup električne energije i do 8. prosinca 2020. godine krali struju, čime su oštetile pravnu osobu sa sjedištem u Gospiću. Protiv njih će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja nad više osoba i to nad 31-godišnjim Podumljaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. On se sumnjiči da je 5. ožujka ove godine u Podumu držeći sjekiru u ruci prijetio smrću trojici policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, nakon čega su 35-godišnjak i 32-godišnjak (obojica iz Poduma), te 29-godišnjak i 19-godišnjak (obojica iz Ramljana) fizički napali pet policijskih službenika i lakše ih ozlijedili. Oni su uhićeni, predani pritvorskomu nadzorniku, a kaznene prijave dostavljene su nadležnomu državnom odvjetništvu.

Sve prometne nesreće evidentirane su na području Otočca, od toga dvije su s ozlijeđenim osobama i u njima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok je treća prometna nesreća s materijalnom štetom. 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđena su 43 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je 7. ožujka u Gornjim Vrhovinama kod 32-godišnjeg Otočanina (1.42 g/kg) koji je ujedno prouzročio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. 

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom