Lika nekretnine

Mnogo prometnih

Objavljeno: 15.03.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. ožujka) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i pet dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Otočca (2), Korenice (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 14. ožujka u Gospiću kod 23-godišnjega Gospićanina (1.79 g/kg).

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Gospić evidentirali su pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a bez položenog vozačkog ispita upravljali su 19-godišnjak iz Zapolja Brodskog, 19-godišnji Gospićanin, dvojica maloljetnika iz Gospića i 42-godišnji Sinčaranin.

Policijski službenici Policijske postaje Senj su u Senju zaustavili 46-godišnjeg Riječanina koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.   

Tijekom vikenda su dvije osobe s područja Gospića predale 232 komada raznog streljiva, 2 tromblonske osvjetljavajuće mine i 1 topovski udar, dok je osoba iz Senja predala 42 komada streljiva call. 7,9 mm, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

 

Novalja.coom