Lika nekretnine

Evo što je solo pjevač s Dinare za HRT poručio iz Beograda o Stepincu

Objavljeno: 22.03.2021

HRT-ov novinar se očito nije sjetio pitati...

S druge strane, HRT šalje u Beograd svog elitnog novinara Dragana Nikolića da obavijesti znatiželjnu hrvatsku javnost što o beatifikaciji Stepinca misli patrijarh Porfirije. Solo pjevač s Dinare nije razočarao našeg Dragana. U tipično udbaškom stilu Patrijarh preko "goluba mira" šalje upozorenje: "Imam njegova pisma (Stepinca), tu se mogu naći duboko problematične stvari". Naravno, nije problematično kad Porfirije pjeva četničke pjesme "Što se ono na Dinari sjaji... jel' kokarda na Đuićevoj glavi". O tom filočetničkom ispadu našem Draganu nije bilo ni na kraj pameti ponešto upitati domaćina. Ali mu je pala na pamet (!) misao da mu "pevač" odgovori što misli o njegovoj ideji da papa Franjo sa svim biskupima u RH i s Porfirijem te srpskim episkopima kleknu i pomole se za ustaške žrtve. Oko broja od onako odoka 700.000 žrtava brzo bi se složili. Židovski memorijalni centar iz New Yorka došao je do broja 86.000 tisuća, a do danas je već utvrđeno 74.000 lažnjaka tj. onih koji nikada Jasenovac nisu ni vidjeli, koji su poginuli u ratnom vihoru ili umrli prirodnom smrću. 

U manipulacijama brojkama jasenovačkih žrtava Srbi su se pokazali apsolutno superiornim hrvatskim blijedim i ustrašenim politikantima. Znate li kako? Tako što je pokojni patrijarh Pavle lakonski ustvrdio: "Nećemo licitirati s jasenovačkim žrtvama...". Evo poduke za naše petokolonaše. Jasenovac ne treba više ponovno prekopavati bagerima jer je to već davno učinjeno. Trebalo bi jedino da naši povjesničari, ali ne tipa MarkovineJakovine i Klasića, već oni koji su istinski znanstvenici jednom napokon prikupe sve činjenice i hrabro ih iznesu u javnost. Tada bi prijedlozi kao onaj Dragana Nikolića iz Beograda postali smiješni i priglupi. "Kleknimo s 'našim' Franjom i zaokružimo sve to na 700.000 iljada". I baš kad je Dragan htio zamoliti Porfirija da "komentariše" čuveni Nedićev brzojav Hitleru kako se Srbija prva u Europi mogla pohvaliti da je "Juden frei", javiše mu da je potrošio kazetu iz Varšavskog pakta kojom je rađen razgovor s Porfirijem. K vragu, ote se Draganu Nikoliću. Drugi put ću, kad budem izvještavao o zajedničkoj molitvi pape Franje i Patrijarha na ušću Dunava i Save, ponijeti dvije kazete.. Ah, ti komunisti.

Stariji će se sjetiti kako su komunisti uvjeravali narod u "samoupravnom socijalizmu" da su prije dolaska komunizma ljudi na ovim prostorima jako teško živjeli. Najnovijim istraživanjima utvrđeno je da mnogi nisu uopće ni živjeli....

(…)

Direktno.hr

 

Novalja.coom