Lika nekretnine

Prkačin zagrmio u Saboru: Hrvate se etnički čisti iz Vojvodine, Srbi su svjetski prvaci u činjenju zločina!

Objavljeno: 26.03.2021

-Prvo sam želio vidjeti imamo li mi strategiju koja bi štitila Hrvate izvan RH - započeo je Prkačin.

-Nisam to našao ni u predgovoru, a ni u Vašem izlaganju - obratio se državnom tajniku Zvonku Milasu pa nastavio: - Našao sam nešto na prvoj strani - da budem autentičan - i zbog toga sam postavio ono zastupničko pitanje.

(...)

Zato je, kako je rekao, upitao je li to održano posebno. - Jako me nervira činjenica da uz dvije pristojne, nama prijateljske države - mislim na Sjevernu Makedoniju i Mađarsku - treća je jedna potpuno iracionalna, nama neprijateljska Srbija. I onda me malo zasmeta ova priča, odnosno u tekstu izvješća 'uspješno održane sjednice' - govori saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

-Kada bih bio cinik, upitao bih što to znači uspješne. Jesu li one bile u rasporedu dnevnog reda, kako Bog zapovijeda ili je nakon tih sjednica polučen neki uspjeh? Pa vidimo li što se događa u Srbiji? Dakle, uspješno se nad Hrvatima provodi etničko čišćenje uvođenjem nepostojećeg bunjevačkog jezika - nastavlja.

-Također, ide se s potpunim poništenjem hrvatskog entiteta. To nije slučajno! - rekao je.

Prkačin je potom dodao da je to projekt pa svoju tvrdnju dodatno pojasnio. -Taj projekt započeo je prije tri godine kada je u UN-u bila ona njihova čuvena izložba pa je nakon toga krenuo film pa posjeta Jasenovcu. Razumijem da se u Jasenovac uđe u osmom mjesecu - kada je taj logor proradio, da se uđe u četvrtom mjesecu, ali što su tamo raditi imali novoizabrani patrijarh Porfirije i pakračko-slavonski episkop Jovan. Došli su oni, pazite, posjetiti manastir u Jasenovcu. Proučavao sam te manastire, je li itko od vas čuo za manastir u Jasenovcu? - govori.

Do 2000. godine, ističe, to je bila mala crkvica koja je iz političkih razloga pretvorena u manastir. - Ne znam znate li da Srpska pravoslavna crkva naveliko kupuje zemlju po Jasenovcu. To sve ima jasne političke poruke, to sve ima jasne političke ciljeve. Ovo demoniziranje i deuhmaniziranje Hrvata je s ciljem da jedan običan Srbin poludi na nas Hrvate. Zločinstva - tu su Srbi svjetski prvaci - koja su činili u Balkanskom ratu, u Drugom svjetskom ratu. Sve ono što su činili, o tome je pisao Dimitrije Tucović, a oni to pripisuju nama - govori pa nastavlja:

-Pa normalno da kada to čuje polupismeni Srbin, on podivlja i onda to trpi naša nesretna manjina, a ne zna se ljudima objasniti. Hrvati u Srbiji i to na povijesnoj hrvatskoj zemlji. Kada dođe sat povijesti, vidjet ćemo kada je Vojvodina postala njihova. Kada je Beograd postao njihov. U povijesnoj Hrvatskoj, Hrvati nisu krivim okom pogledali Srbe dok su oni nad nama vršili silne pokolje - u Domovinskom ratu.

-Neki dan čitam, 75 žrtava u Baćinu u Domovinskom ratu. A pogledajte koliko je u tom Baćinu ubijeno Hrvata u Domovinskom ratu. Hrvatska politika u svakome trenutku mora znati prenijeti ono što je najvažnije, a to je  - da je srpsko zločinstvo i iracionalizam povijesna kategorija - rekao je.

Dva su, dodaje, najveća kiksa hrvatske politike. - Jedan je 2002. godine - sporazum sa SPC. Drugo, potpuna politička nepismenost kada se nije znalo što se događa u Crnoj Gori. Tamo parlament ima 81 člana. Znate li tko je presudio? Mi smo u CG imali vlast. Najprijateljskiju državu u okruženju smo imali... Umjesto njih, na vlast je došla ekipa onih koji su granatirali Dubrovnik, koji su razarali Konavle, koji su činili pokolje po istočnoj Hercegovini. Zbog hrvatske nonšalancije i nepismenosti! - kazao je.

-Da je Hrvatska obavila prave razgovore i kontakte i komunikaciju s Hrvatima - jer hrvatski glas je presudio. Srpska agentura ubacila je svog agenta da razbije hrvatsko biračko tijelo. Umjesto što smo izbore prije toga imali člana, mi ga sada nemamo i zbog toga je stanje u Crnoj Gori takvo kakvo jest - govori general.

Zaista moramo, ističe, ući u povijest srpsko-crnogorskih odnosa. - Pa tu pola ljudi misle da je Crna Gora srbijanska stvar. Hrvati se sa Srbima tuku 80-ak godina, a Crnogorci 800 godina. Prva bitka bila je 1040. godine - rekao je.

 

Direktno.hr

 

Novalja.coom