Lika nekretnine

Potpore za očuvanje radnih mjesta – izmjena za ožujak i mjere za travanj

Objavljeno: 27.03.2021

OTOČAC - Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijelo je odluku o izmjenama uvjeta korištenja mjere - Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije za ožujak 2021.

Izmjena se odnosi na dio uvjeta koji uređuje ciljanu skupinu poslodavaca te sukladno istoj, poslodavci kod kojih je od strane nadležnih tijela utvrđeno kršenje odluka stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) ne mogu koristiti potporu.

Zahtjevi će se zaprimati od 1. do 23. travnja ove godine za isplatu mjesečnih troškova plaće za ožujak. Detaljnije informacije mogu se potražiti na web stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nakon sjednice užeg kabineta Vlade, premijer Plenković najavio je da će Vlada nastaviti s mjerama za očuvanje radnih mjesta i tijekom travnja.

Mjera od 4.000 kuna nastavit će se i za travanj za sve one gospodarske subjekte koji sprema kriterijima koji postoje, u mogućnosti tražiti tu vrstu podrške. Također, nastavit će se i s mjerom za nadoknadu fiksnih troškova za one subjekte kojima je zbog određenih mjera ograničenja u borbi protiv Covida-19 njihova poslovna aktivnost onemogućena u odnosu na ranije. Nastavak mjera predlagan je i od nadležnih udruženja Hrvatske gospodarske komore.

M.K.

 

Novalja.coom