Lika nekretnine

Radionice za poduzetnike

Objavljeno: 06.04.2021

OTOČAC - Grad Gospić u suradnji s poduzećem Poslovni biro Pbiro d.o.o. iz Rijeke organizira radionice u Kulturno informativnom centru (Budačka 12, Gospić). Radionice su namijenjene novim i postojećim poduzetnicima koji žele proširiti svoje znanje i dobiti kvalitetnu informaciju o poduzetničkim temama.

Teme radionica su:

1. Kritični faktori uspjeha, u  četvrtak 8. travnja od 11 do 12.30 sati

Poduzetnik može koristiti metodu kritičnih faktora uspjeha kao sredstvo identifikacije bitnih elemenata svog uspjeha. U sklopu informativne radionice bit će predstavljeni oblici poduzetničke aktivnosti, izvori financiranja, vođenje građevinskih projekata, državni inspektori i porezni nadzor, osnove građanskog prava, stvarna prava, zemljišne knjige, posjed, obvezno pravo, ovrha, stečaj i likvidacija.

2. Obveze poduzetnika, u srijedu 14. travnja od 11 do 12.30 sati

Poduzetnici se svakodnevno susreću s brojnim dilemama o načinu primjene važećih računovodstvenih i poreznih propisa. Svaki poduzetnik treba poznavati osnovne računovodstvene pojmove, poreznu politiku u RH i ostale obveze s naglaskom na kvalitetnije praćenje vlastitog poslovanja. U sklopu informativne radionice biti će predstavljeni osnovni računovodstveni pojmovi, obveze vođenja poslovnih knjiga prema Zakonu o porezu na dohodak i Zakonu o računovodstvu, porezna politika RH (Porez na dohodak, Porez na dobit i Porez na dodanu vrijednost) te porezne promjene u primjeni od 2021. godine.

Održavanje radionice sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te je za  poduzetnike prisustvovanje radionicama besplatno.

Rok prijave za prvu radionicu je do 7. travnja ili do popunjenja kapaciteta grupe.

S obzirom na preporuke SCZRH, ograničen je pristup predavanjima na maksimalno 25 osoba. Prostor održavanja radionica je prilagođen novim mjerama SCZRH, te omogućava održavanje razmaka od 2 metra. Prostor će biti opremljen sredstvima za dezinfekciju ruku i redovno prozračivan.

Nakon održanog predavanja, sudionicima radionice savjetnici PBIRO-a stoje na raspolaganju i za individualno savjetovanje – obavještavaju iz Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Otočac.

M.K.

 

Novalja.coom