Lika nekretnine

Bogat neki produženi vikend

Objavljeno: 06.04.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog produženog vikenda (2. – 6. travnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, pet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijskih postaja Senj i Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja u svezi osnovane sumnje da su dvije osobe počinile kaznena djela prijetnje. 40-godišnji Senjanin se sumnjiči da je u petak, 2. travnja u Senju prijetio ubojstvom 48-godišnjoj i 73-godišnjoj Senjanki, dok se 34-godišnji Otočanin sumnjiči da je u nedjelju, 4. travnja u Kuterevu prijetio ubojstvom 54-godišnjakinji. Oni su uhićeni i predani pritvorskima nadzornicima, a kaznene prijave biti će podnijete nadležnima državnim odvjetništvima.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 44-godišnjim Otočaninom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo računalne prijevare. On se sumnjiči da je u prosincu 2020. godine i siječnju ove godine u više navrata neovlašteno podigao novac s bankomata i oštetio 63-godišnjeg Otočanina za ukupan iznos od 20.000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu se dostavlja posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama a dogodila se u petak, 2. travnja u 17,35 sati u Baškim Oštarijama, kada je 20-godišnji Zagrrepčanin upravljajući osobnim automobilom sletio s ceste i udario u dvostruki prometni znak. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni putnici, dvojica 19-godišnjih Zagrepčana, dok su vozač i maloljetnik iz Zagreba lakše ozlijeđeni. Protiv vozača će zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnomu odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Četiri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se području Gospića (3) i Senja (1).

Tijekom produženog vikenda su policijski službenici :

  • u petak, 2. travnja u Gornjoj Ploči zaustavili 37-godišnjeg zagrepčanina koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je na snazi izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.
  • u ponedjeljak u Otočcu zaustavili 30-godišnjaka iz Križ Kamenice koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola (0,80 g/kg), a uz sebe nije imao niti osobnu iskaznicu. On je uhićen te uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16.000 kuna.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 30 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 5. travnja u Otočcu kod 30-godišnjeg Hrvata (0.80 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 244 km/h izmjerena je u petak, 2. travnja na autocesti kada je 75-godišnji Talijan upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

PU ličko-senjska  

 

Novalja.coom