Lika nekretnine

Prostačke objave jedne Veljače

Objavljeno: 07.04.2021

Iako je nakon sastanka s ministrom Veljača istaknula kako su neke izjave bile možda nesmotrene kao rezultat tragičnog ishoda stravičnog događaja iz Nove Gradiške, teško je povjerovati da su joj se omakle slučajno, a u prostačkim komentarima ujedno je podcijenila zanimanje, edukaciju i radnike centara diljem Hrvatske.

Štefica Karačić, predsjednica udruge socijalnih radnika u razgovoru za Dnevnik Nove TV komentirala je sastanaka ministra Josipa Aladrovića s Jelenom Veljačom i javno zamolila ministra da prije, nego li primi Jelenu Veljaču i njezine suradnike, obrati pažnju na ono što objavljuje na Facebooku o sustavu socijalne skrbi i njegovim djelatnicima, a kojem je Aladrović na čelu.

”Ni ja, niti drugi predstavnici naših strukovnih organizacija nećemo biti. Predlažem ministru prije nego primi Jelenu Veljaču i njezine kolegice, da pogleda kakve objave ima na svom profilu vezano za stručnjake koji rade u socijalnoj skrbi. I neka ima na umu da je i on dio sustava socijalne skrbi i da se to odnosi i na njega”, jasno je istaknula Karačić.

Naime, društvenim mrežama dijele se snimke zaslona i dio prostačke komunikacije između Veljače, predstavnice inicijative #SpasiMe s kazališnom glumicom Natašom Janjić Medančić. U njima Veljača, prostački vrijeđa radnike u sustavu socijalne skrbi, dok istu ministar Aladrović prima na službeni sastanak.

Ispričavamo se čitateljima zbog vulgarnog sadržaja, no prenosimo samo dio uvreda koje je glumica i scenaristica Jelena Veljača objavila aludirajući na radnike centra za socijalnu skrb: “Krv im j*** uhljebarsku”, “plaća curi, bolovanja i p*** materine iz proračuna”.

Diplomirana socijalna radnica Iva Žic na svom je profilu komentirala sastanak ministra i samoproglašenih boraca za društvenu pravdu.

“Krasan primjer “nenasilne komunikacije” borkinje za društvenu pravdu Jelene Veljače i njene kolegice Nataše Janjić. Očito misle da je dobar način mijenjanja sustava nabolje tako što će generalizirati i poticati na mržnju i nesnošljivost prema čitavoj jednoj profesiji. Ljudi koji misle da smo svi mi “ignoranti smrdljivi”, imaju sastanak sa ministrom.”, napisala je Žic.

(…)

PDN

 

Novalja.coom