Lika nekretnine

Novi Guinnesov rekord – Nogomet za prijateljstvo 2021.

Objavljeno: 21.04.2021

OTOČAC - Službeno je započela deveta sezona Međunarodnog dječjeg socijalnog programa „Nogomet za prijateljstvo“, koji će se održavati putem interneta od 14. svibnja do 29. svibnja ove godine!

Ove godine „Nogomet za prijateljstvo“ ponovno će online okupiti mlade sudionike - djevojčice i dječake - iz 211 zemalja, koji će formirati 32 reprezentacije kako bi sudjelovali na Svjetskom online prvenstvu „Nogomet za prijateljstvo“ 2021. Prvenstvo će se održati na temelju nogometnog simulatora F4F World, koji je besplatno dostupan na 27 jezika na Windows, MacOS, Android, iOS platformama.

U sklopu završnih događaja programa „Nogomet za prijateljstvo“ 2021, bit će i službeni pokušaj postavljanja trećeg Guinnessova svjetskog rekorda™️ za ovaj program. „Nogomet za prijateljstvo“ već je postavio dva Guinnessova rekorda™️ za nogometni trening u kojemu je sudjelovalo najviše nacija i za najveći internetski nogometni događaj na svijetu.

Svjetsko prvenstvo u nogometu za prijateljstvo održat će se od 27. svibnja do 29. svibnja ove godine, a finalna utakmica prvenstva 29. svibnja.

Također, 29. svibnja 2021. po prvi puta u povijesti održat će se Forum ambasadora programa „Nogomet za prijateljstvo“ na kojemu će se uoči završnice UEFA-ine Lige prvaka u Istanbulu okupiti predstavnici nogometnih akademija i novinari iz cijeloga svijeta kako bi razgovarali o razvoju dječjeg nogometa.

A.P./M.K.

 

Novalja.coom