Lika nekretnine

Potpisan koalicijski sporazum HDZ-a, HSS-a, HSU-a i HBS-a, te predana lista za Županijsku skupštinu

Objavljeno: 29.04.2021

Izborni stožer Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije jučer je u dvorani KIC-a Gospić organizirao svečano potpisivanje Sporazuma o prijeizbornoj i poslijeizbornoj suradnji (koaliciji) političkih stranaka koje će zajedno s kandidacijskim listama nastupiti na skorim lokalnim izborima na području Ličko-senjske županije i podržati kandidata za župana Ernesta Petryja i kandidatkinju za zamjenicu župana Ličko-senjske županije Jasnu Orešković Brkljačić, kao i kandidate za gradonačelnike i načelnike Općina.

Podršku ovom činu dali su svojim dolaskom predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić i svi kandidati za gradonačelnike i načelnike s prostora Ličko-senjske županije.

Goste iz središnjice stranke dočekali su predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić, kandidat za župana Ernest Petry i kandidat za gradonačelnika Gospića Mario Stilinović.

S toplim riječima dobrodošlice predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću i glavnom tajniku HDZ-a Krunoslavu Katičiću zahvalio se Mario Stilinović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Gospića.

Kustić je potom potpisao koalicijske sporazume s predsjednikom ŽO HSS-a Zlatkom Fumićem, povjerenikom ŽO HSU-a Ivanom Bižanovićem i predsjednikom Hrvatske bunjevačke stranke Markom Prpićem.

Predsjednik županijskog HDZ-a Marijan Kustić se u obraćanju posebno zahvalio predsjedniku Plenkoviću koji često boravi u Ličko-senjskoj županiji i daje joj punu podršku u ostvarivanju brojnih Vladinih projekata i stranačkih ciljeva. Kustić je naglasio kako su se u Gospiću danas okupili najbolji stranački kandidati za budućeg župana, gradonačelnike i načelnike Općina.

Nakon Kustića nazočnima se obratio Ernest Petry kandidat HDZ-a za župana Ličko-senjske županije zahvalivši se na dolasku predsjedniku Plenkoviću i glavnom tajniku Katičiću, najavivši da će HDZ i on kao kandidat za župana pobijediti na nadolazećim lokalnim izborima u Ličko-senjskoj županiji, kao i da će se nakon pobjede posvetiti investicijskim ulaganjima i razvoju gospodarstva u županiji na koji način bi se ostvarili uvjeti za stvaranje novih radnih mjesta i poboljšala trenutno iznimno loša demografska slika županije.

Andrej Plenković je govoreći o nadolazećim lokalnim izborima pohvalio potpisane lokalne koalicije sa strankama s kojima je HDZ u Ličko-senjskoj županiji dugogodišnji lokalni partner.

“Dolaskom na potpisivanje ovih koalicija svjedočimo našoj naklonosti da ŽO HDZ-a odabere s kim će nastupiti na ovim izborima. Ovo je jamstvo da će u Ličko-senjskoj županiji HDZ opet ostvariti sjajan pobjednički rezultat. Ova izborna jedinica kojoj pripada Ličko-senjska županija je tradicionalno uz HDZ. Zalagat ćemo se za politiku ravnomjernog razvoja i sad je poslije Branje i Slavonije na redu Dalmacija i Lika. Vratili smo državnu upravu u županije. Fiskalnom decentralizacijom Ličko-senjske županije je dobila 35 milijuna kuna više nego što je prije dobivala. Ovdje smo u korona krizi pomogli stotinjak poslodavaca s oko pet tisuća radnika, prosječna plaća je preko sedam tisuća kuna u RH, a uskoro će biti isplate umirovljenicima Covid dodatka i mladima povrat poreza na dohodak. Zato smo danas u Gospiću i dajemo vam svesrdnu  podršku”, rekao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković naglasivši da daje punu potporu Ernestu Petryju u kandidaturi za župana Ličko-senjske županije.

U poslijepodnevnim satima predan ŽIP LSŽ-e predana je lista za Županijsku skupštinu HDZ-a i koalicijskih partnera., sa više od 5.000 potpisa podrške žitelja LSŽ-e. 

LP/PE

Novalja.coom