Lika nekretnine

Informacije o stanju u NP Sjeverni Velebit i radu planinarskih domova

Objavljeno: 01.05.2021

KRASNO - Cesta koja vodi od glavnog ulaza u Nacionalni park Sjeverni Velebit, Babić Siča do parkirališta ispod Planinarskog doma Zavižan je u lošem stanju radi snijega, leda i vododerina. Ne preporuča se posjet osobnim vozilom. Parkiralište na Zavižanu nije očišćeno i samim time nema mjesta za parkiranje automobila.

Cesta iz Krasna prema Štirovači je u potpunosti očišćena od snijega. Prometnica iz smjera Jablanca prema Alanu je također prohodna. Prometnica koja vodi od Alana prema Mrkvištu je također u lošem stanju kao i cesta prema Zavižanu.

Na stazama po Parku još uvijek ima snijega i leda, a osobito na Premužićevoj stazi, što onemogućava kretanje. Trenutna visina snijega izmjerena na Zavižanu je 45 cm, a na Premužićevoj stazi snijega ima više od jednog metra. Snježni pokrov je zaleđen te prijeti opasnost od pada i ozljeda.

Dom na Zavižanu započinje s radom 1. svibnja. Sukladno mjerama postojat će mogućnost noćenja isključivo za jednu osobu ili grupu po sobi. Prodaja pića vršit će se bez ulaska u dom (kroz prozor).

Planinarski dom na Alanu započinje s radom 7. svibnja  po istim mjerama i pravilima kao dom na Zavižanu – obavještavaju iz NP Sjeverni Velebit.

M.K.

Foto: NPSV

 

Novalja.coom