Lika nekretnine

Dva (kaznena), tri (prometne), četiri (narušavanja reda i mira) ...

Objavljeno: 03.05.2021

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (30. travnja – 3. svibnja) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, tri prometne nesreće, četiri narušavanja javnog reda i mira i dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Doljana zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On se sumnjiči da je od 1. ožujka do 14. travnja 2020. godine u šumskom predjelu Doljana posjekao i ukrao više stabala bukve, graba i hrasta u količini od 64,17 m³, oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama. Protiv njega će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Podlapače zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je 1. svibnja ove godine u Podlapači prijetio ubojstvom 27-godišnjaku iz Podlapače. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnomu državnom odvjetništvu.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Karlobaga. U njoj su tri osobe lakše ozlijeđene. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, osam prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 30. travnja u Kompolju kod 55-godišnjeg Hrvata (2.23 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Gospića i Senja, te svađom i vikom na području Otočca i Korenice.Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.   

U petak je građanin dojavio da je u šumskom predjelu Bunića pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske utvrdio je da se radi o tri ručna bacača raketa i 1.260 komada streljiva call. 7,62 x 39 mm, što je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Jučer je građanin prilikom čišćenja u travi u Raduču pronašao ručnu bombu M-52 P3, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske također izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Novalja.coom