Lika nekretnine

Webinar: Novosti u provođenju carinskog postupka za robu koja se prodaje na daljinu

Objavljeno: 29.05.2021

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora i Carinska Uprava Ministarstva financija RH pozivaju sve zainteresirane na webinar Novosti u provođenju carinskog postupka za robu koja se prodaje na daljinu, koji će biti održan u petak, 11. lipnja, u 10 sati, putem platforme Microsoft Teams.

Webinar je besplatan, za sudjelovanje nije potrebna prijava, a može mu se pristupiti putem poveznice HGK na dan i u vrijeme održavanja.

U EU se od 1. srpnja ove godine počinju primjenjivati izmjene u poreznom i carinskom zakonodavstvu vezane za uvoz pošiljki kupljenih na daljinu čija vrijednost ne prelazi 22 eura. Te su pošiljke do sada pri uvozu bile oslobođene PDV-a i carine, što od 1. srpnja više ne će biti slučaj. Od tog dana na sve uvozne pošiljke (pa i one čija je vrijednost niža od 22 eura) naplaćuju se pripadajuća uvozna davanja, tj. PDV ili carina i PDV. Kako je broj takvih pošiljki u uvozu vrlo velik, potrebno je da sudionici u postupku budu pripremljeni i uključeni. Webinar je zanimljiv i svim hrvatskim tvrtkama koje izvoze u države EU putem web trgovina.

Teme radionice su: - Izmjene carinskog zakonodavstva kojim se uvedena nova pravila postupanja, - Izmjene poreznog zakonodavstva, - Načini naplate PDV-a pri uvozu malih pošiljki, - IOSS sustav, - Nove carinske deklaracije – H6 i H7 i njihova uporaba, - Utjecaj novih pravila na postojeći HRAIS sustav.

Predavačice su Melita Buljan i Mirela Abramović iz Središnjeg ureda Carinske uprave. Predviđeno trajanje webinara je oko tri sata i nije ograničeno brojem gledatelja.

Na sva pitanja odgovor će biti dan na kraju webinara, a moći će se postavljati putem chata.

M.K.

 

Novalja.coom