Lika nekretnine

Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Objavljeno: 31.05.2021

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 28. svibnja u 19,24 sati u mjestu Čovići. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnjakinja iz Zagreba upravljala četverociklom gospićke registracijske oznake nerazvrstanom cestom (putem) i iz za sada neutvrđenog razloga izgubila nadzor nad upravljačem i sletila udesno prema koritu rijeke Gacke, te se teško ozlijedila.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića gdje su tri osobe ozlijeđene i na području Novalje, gdje je jedna osoba ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (3) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 79 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 12 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 29. svibnja u Otočcu kod 22-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.08 g/kg).

U subotu, 29. svibnja 2021. godine su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske na autocesti A-1, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili:
 
- 38-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake i 50-godišnjeg njemačkog državljanina, vozača osobnog automobila njemačke nacionalne oznake, kojima je uređajem za mjerenje brzine utvrđena brzina od 246 km/h

- 45-godišnjeg državljanina Slovačke koji je upravljao osobnim automobilom slovačke nacionalne oznake brzinom od 237 km/h

- te 46-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom austrijske nacionalne oznake brzinom od 212 km/h. 

Oni su kažnjeni novčanom kaznom, te isu im izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.
 
U nedjelju su također na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Zira i Gospića zaustavili 52-godišnjeg državljana Crne Gore koji je upravljao osobnim automobilom brzinom od 225 km/h. Kažnjen je novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u trajanju od 1 mjeseca.

 

PU ličko-senjska 

Foto: S.B.M. 

Novalja.coom