Lika nekretnine

Besplatna online radionica Zaštita osobnih podataka i usklađivanje s GDPR-om u zaštitarskoj djelatnosti

Objavljeno: 07.06.2021

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Agencijom za zaštitu osobnih podataka organizira besplatnu online radionicu Zaštita osobnih podataka i usklađivanje s Općom uredbom (GDPR-om) u zaštitarskoj djelatnosti, koja će se održati u srijedu, 16. lipnja, u 10 sati.

Radionica je namijenjena isključivo voditeljima i izvršiteljima obrade iz zaštitarske djelatnosti te je prema tome program prilagođen specifičnim potrebama i nedoumicama s kojima se polaznici susreću u svom svakodnevnom radu, a u vezi usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka i Zakonom o provedbi Opće uredbe.

Sudionici radionice imat će priliku upoznati se sa zakonodavnim okvirom iz područja zaštite osobnih podataka, a fokus savjetovanja bit će usmjeren na određene specifičnosti iz područja zaštite osobnih podataka, a koje se izravno tiču primjene Zakona o privatnoj zaštiti. Pritom, kroz konkretne primjere bit će razjašnjene i određene nejasnoće vezane za zaštitu osobnih podataka koje se pojavljuju u praksi tj. postupanju malih i srednjih poduzetnika koji obavljaju djelatnosti privatne zaštite.

Ovo savjetovanje je jedno od aktivnosti Agencije za zaštitu osobnih podataka u okviru provedbe EU projekta ARC (Awareness Raising Campaign for SMEs), s ciljem pružanja potpore mikro, malim i srednjim poduzetnicima pri usklađivanju poslovnih procesa s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Prijava je obavezna putem poveznice na web stranici HGK, najkasnije do utorka, 15. lipnja u 14 sati. Uu prijavnoj formi može se postaviti pitanje da bi se predavači što kvalitetnije pripremili za savjetovanje – priopćavaju iz HGK.

M.K.

 

Novalja.coom